Varpaiden hierontaa
Kämmenselän hierontaa

Laajennettu hermoratahieronta on professori Kajavan anatomis-fysiologiseen terapiaan perustuva koko kehon tarkka ja yksityiskohtainen käsittely. Keskeisiä hoitoalueita menetelmässä ovat ennen kaikkea hermoradat, jänteet, lihasten kiinnityskohdat ja luiden reunat. Hoito aktivoi kehon omia järjestelmiä; vilkastuttaa neste- ja verenkiertoa sekä poistaa tehokkaasti kuona-aineita. Kokonaisvaltaisen käsittelyn yhteydessä rentoutuu kehon lisäksi myös mieli.

Hyviä hoitotuloksia on saatu mm. seuraavissa ongelmissa:

  • erilaiset kipu- ja särkyoireet
  • reumaattiset oireet, myös fibromyalgia ja nivelrikko
  • neurologiset oireet
  • hermopinteet, tenniskyynärpää, jännetupen tulehdus, iskiasvaivat
  • Meniere-syndrooma
  • kihti

Hoidon kulku

Hoidon kesto on 2h, jona aikana käsitellään aina koko keho, aloittaen vasemmasta jalkaterästä. Vasen puoli käsitelläänkin kokonaisuudessaan ensin. Hierontaotteet poikkeavat klassisesta hieronnasta mm. suunnan osalta, joka on ylhäältä alaspäin, äärialueita kohti ääreisverenkierron avaamiseksi.

Menetelmän teho ei ole voimakkaissa otteissa, vaan siinä, että osutaan oikeisiin kohtiin. Käsittely kattaa koko kehon; mm. varpaat, sormet, vatsa, kasvot ja pää kuuluvat olennaisena osana hoitomuotoon, joka on eräänlainen kooste monista eri menetelmistä. Siinä on vaikutteita mm. lymfahieronnasta, akupunktiosta, sidekudoshieronnasta ja vyöhyketerapiasta. Hoidon loppuun kuuluu myös lyhyt energiarentoutus, "minireiki".

Hoitosuositukset

Hoidon tarve on aina hyvin yksilöllinen asia ja hoitokertojen määrä riippuu hyvin paljon lähtötilanteesta. Lievemmissä, akuuteissa ongelmatilanteissa voi jo 1-2 hoitokertaa antaa riittävän avun. Kroonisemmissa ongelmissa on kuitenkin suositeltavaa ottaa usean hoidon sarja, esim. 3-5 kertaa, n. 1-2 viikon välein.

Suositeltavaa olisi kuitenkin käydä hoidoissa säännöllisesti, ennaltaehkäisevästi (esim. kuukauden välein), jolloin kroonisia ongelmia ei pääse niin helposti kehittymään.